Предимствата на Dekton

Благодарение на своите размери (до 320см х 144см) и лекота, Dekton предоставя повече възможности при реализацията на интериорни проекти в кухнята и банята, а също така и в екстериорните такива, свързани с фасадни облицовки или стени и настилки, подложени на интезивен трафик и експлоатация.

Висока UV Резистентност

Едно от безспорните качества на Dekton е изключителната UV устойчивост на повърхностите. Тази му характеристика го прави перфектен избор за екстериорни проекти, гарантирайки, че повърхността няма да избледнее и загуби контраста на цвета и шарката си.

Силно Устойчив на Надраскване

Dekton е вероятно най-устойчивият на надраскване материал. И въпреки, че рязането с нож по повърхността няма да й навреди, ние препоръчваме използването на дъска като предпазна мярка, а и от практична гледна точка.

Устойчив на Петна

Докато другите подобни повърхности са относително устойчиви на петна, Dekton е изцяло резистентен към петната. Дори и най-упоритите петна като вино, кафе, маркери и ръжда могат лесно да бъдат отстранени от повърхността! Dekton има изключително ниска порьозност и не съдържа смоли. Dekton е химически устойчив. Капки или пръски от обичайните домакински химикали като белина, препарат за отпушване на канали или такъв за почистване на фурна, както и обезмаслителите не могат да повредят повърхността на Dekton.

Устойчив на Лед и Замръзване/Размразяване

Ниският коефицент на температурно разширение, придава на Dekton и качеството да бъде устойчив на термо-шокове, както когато става дума за екстремно високи температури, така също и обратно - много ниски температури. Тази естествена устойчивост на продукта го прави предпочитан избор за решения на открито, без значение от географската ширина и климатичните условия на дадения район.

Абразиво-Устойчив

Повърхността на Dekton е по-устойчива на износване (амортизация) дори от гранита. Това му качество го прави идеалният избор за проекти, свързани с подови настилки на обществени сгради и помещения, където човекопотокът е с особено висок интензитет и повърхностите са подложени на непрестанна интервенция. Докато повечето подобни повърхности показват по-слаба устойчивост на износване и с течение на времето се налага да бъдат подлагани на допълнителна поддръжка, то при Dekton това не е наложително - Dekton не се нуждае от третиране и специална поддръжка в продължение на целия живот на продукта.

Висока Устойчивост на Огън и Топлина

Dekton безпроблемно издържа на високи температури, не изгаря и не се напуква вследствие на подлагането му на висока температура. Горещи съдове и уреди могат да бъдат директно поставяни върху повърхността, без каквото и да било притеснение.

DEKTON се предлага в три различни дебелини. Изборът на дебелина на материала зависи най-вече от характеристиката и изискванията на дадено приложение, както и от субективните ви желания и естетически поглед върху дизайна на даденото изделие (проект).

Висока Механична Устойчивост

Със своята над 5 пъти по-голяма здравина при огъване, в сравнение с напълно естествения гранит, Dekton може да се инсталира в значително по-тънък формат на материала. Якостта на Dekton и безпрецедентната му устойчивост на силен натиск го правят предпочитано решение за алеи, пътеки или малки пътища, по които преминават включително автомобили.

Непорьозна Повърхност

Стуктурно, Dekton е непорест материал и няма нужда от допълнителна специална обработка или т.нар. запечатване. Това естествено не променя факта, че повърхостта е резистентна на проникване, както на течности, така и на газове. Към това качество на продукта можем да добавим и не по-малко значимото предимство от липса на необходимост или минимално техническо обслужване, както и много лесно почистване.

Цветова Характеристика

Производственият процес и технология, използвана при производството на Dekton, ни позволява да контролираме пигментацията и различните шарки - придавайки все по-добра и консистентна цветова харктеристика на материала, а в резултат на това и дълготрайност на контраста. Тази технология гарантира, че повърхността, която ще инсталирате днес на открито или закрито, няма да промени цвета или яркостта си във времето.

Акуратност на Размерите

Високотехнологичният процес и прецизност в изработката на всяка фаша (плоча), както по отношение на размерите й, така също и като дебелина, свеждат до минимум необходимостта от корекции и довършителни работи при инсталация. Акуратността в размерите на Dekton е безспорно предимство, създаващо удобството от лесен и бърз монтаж, в съчетание със спестяването на време и допълнителни усилия и ресурси.

Негорим Материал

Dekton е негорим материал и издържа на високи температури, не изгаря, не се надрасква и не се напуква.

Устойчив на Хидролиза

Хидролизата е процес на взаимодействие на различни вещества с водата, което води до образуване на различни съединения (киселини, основи и др.). Едно от качествата и големи предимства на Dekton е именно хидролизната устойчивост на материала.